Opskrifter Hvide Dage

Opskrifter Hvide Dage

GAMBAS PIL PIL

Denne Andalusiske specialitet får selv en "Hvid dag" til at føles som en fest.

Ingredienser: 200 g. rejer Hvidløg, chili, cayennepeber, sort peber, citronsaft.

Fremgangsmåde: Hvidløg og rød chili ristes møre i rapsolie på middelsvag varme.
Hvis du gerne vil have det lidt stærkt så steger du det hele inklusive chilifrøene og evt. tilsætter lidt cayennepeber eller sort peber. - Kom store rejer i panden og lad det hele ristes sammen i nogle minutter imens du rører rundt lidt indimellem. - Kom gerne lidt saft fra en citron over og velbekomme

Lakseburger med spejlæg

Du skal bruge:
125g. Laksefilet uden skind og ben.
Lidt friskhakket purløg
Frisk koriander
Nykværnet sort peber
Cayennepeber.

Sådan gør du:
Hak laks fint i små tern og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det rundt og pres så meget væske som muligt ud af fisken.
Lad det stå i mindst 15 minutter i køleskabet - gerne 1 time eller 2.
Form laksefarsen som en burger.
Steg bøfferne i en blanding af usaltet smør og olie på en pande, ca. 2-3 minutter på hver side, til de er brune og netop gennemstegte.
En "hvid dag" behøver slet ikke at være kedelig. Brug lidt ekstra tid på at forberede maden og anret det pænt på en tallerken, så bliver selv de "hvideste dage" til skønne måltider 🙂
Obs. husk at du må bruge alle de krydderurter du ønsker - også som "salat" på hvid dag.
Velbekomme :-)

Torsk med rejer og peberlaks

Du skal bruge:
130 g. torskefilet med skind
2 Tigerrejer
60 g. Færdig peberlaks(uden salt).
Citronskiver

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 200 grader.
Fjern skindet fra torskefileten og skrab skællene af med en kniv. Skær skindet i 3 cm. brede strimler og læg dem ind i ovnen ovenpå bagepapir.

"Steg" skindet i et par minutter i ovnen, tils de får en gylden farve.
Læg dem på et stykke køkkenrulle for afkøling.
Steg filet og rejer med ønskede krydderier(ikke salt).
Anrettes på tallerken med sprødt skind og citronskiver.
Sunt, varieret og virkelig lækkert!

Hvem sagde at "Hvide dage" er kedelige? ;-)

Lyssejfilet med citron og dild

Lyssej er en utroligt velsmagende og sund fisk med masser af smag.
Lyssej har ikke "lameller" ligesom for eksempel torsk og det giver lyssejen "umami" - Ganske enkelt en fantastisk velsmagende og ofte overset fisk.
Denne ret kan selvfølgelig laves med torsk og andre "hvidfisk".
Dog vil jeg anbefale dig at prøve lyssej.

Du skal bruge:
100 g. lyssej(eller anden hvidfisk) - helst med skind.
50 gram fjordrejer.
Lidt citron
Dild - gerne masser af dild(gerne meget mere end på bildedet)...Sådan gør du:
Kom friskkværnet peber på begge sider af fisken.
Varm panden med usaltet smør indtil smøret så vidt begynder at blive lysebrunt.
Kom fisken ned på panden med skinsiden nedad først og steg den i 4-5 minutter.
Når kødet begyndet at blive hvidt i det, kommer du lidt mere usaltet smør i panden og steger den 10-15 sekunder mere sammen med fjordrejerne.
Server straks med masser af dild og citron.
Simpelt, nemt, mættende - og utroligt sundt,


KYLLINGERESTER MED ÆG OG KRYDDERURTER

Dette er simpelthen den nemmeste, men faktisk også en utroligt velsmagende ret - i al sin simpelthed.
Hvis du har kyllingerester fra aftenen i forvejen, er denne ret "lige til at gå til" og kan laves på 5 minutter.
Du skal bruge:
75 gram kylling - gerne rester(det smager jo SÅ skønt),
1 æg.
Frisk persille og purreløg(alle krydderurter kan bruges).
Hak krydderurterne og skær kyllingeresterne i små bidder.
Kom olie eller usaltet smør på panden og når det er varmt smider du kyllingen på panden.
Kom ægget på panden og rør rundt indtil ægget har en passende konsistens.
Server straks med masser af hakkede krydderurter.
Nemt, simpelt, hurtigt - og lækkert :-) 

KYLLINGEFRIKADELLER MED HVIDLØG OG CHILI

Frikadeller med en smag af østen!
Disse velsmagende frikadeller med hvidløg og et dejligt streif af chili, er simpelthen bare så lækkert på en hvid dag.
Lav gerne til flere dage af gangen og kom dem i fryseren - så har du til en anden god gang.

Ingredienser:
75 g. kyllingefars uden tilsat salt.
1 Æg.
Chilli
Hvidløg
Persille
Koriander
Hak chilli og hvidløg efter ønsket mængde.
Personligt elsker jeg stærk mad på hvide dage, så jeg kommer mindst en halv chilifrugt og et fed hvidløg i til en portion.
Finhak krydderurterne og gem gerne lidt til pynt.
Pisk ægget så det bliver jævnt flydende.
Bland kyllingefars sammen med æg og de øvrige ingredienser.
Lad det hele trække i køleskabet i et par timer(hvis muligt), da dette giver en mere "jævn" smag.

Lav små kødboller i passende størrelse og steg dem i usaltet smør.
Server gerne med masser af krydderurter og lidt ekstra friskkværnet peber.
Husk at denne ret er super simpel og virkelig god til at lave flere portioner af, så du har til de dage hvor du har lidt mindre tid.
Velbekomme :-)

BLÅMUSLINGER MED KRYDDERURTER

Blåmuslinger er utroligt lækkert og kan tilberedes på mange forskellige måder.
Jeg elsker at man også på "Hvide dage" kan give sig selv den lille ekstra luksus, som skaldyr giver.
Denne opskrift er lavet med dild, purløg og persille.
Men det kan nemt skiftes ud med de krydderurter du bedst kan lide.
Husk at bruge masser af krydderurter, både i retten og til pynt.
Du skal bruge(til 2 personer):
800 g. blåmuslinger(husk at skallen vejer en del, så 800 g. giver ca. 400 g. ren musling.
1-2 fed hvidløg
1 chili(mild eller medium)
Dild(meget)
Persille(meget)
Purløg
Sort peber
Fremgangsmåde:
Skyl og børst muslingerne i koldt vand.
Er de slået itu eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres.
Finhak hvidløg
Hak dild, persille og chili.
Husk at bruge en stor mængde krydderurter, da dette er med til at give smag til retten - jo mere desto bedre... næsten 😉
Kom urter, chili og hvidløg i en gryde med rapsolie eller usaltet smør og sauter dem ved middelvarme i et par minutter.
Skru op for varmen, tilsæt 2 dl. vand.
Når det begynder at koge tilsætter du de rensede muslinger og lægger låg på.
Lad det dampe i ca. 5 minutter til muslingerne har åbnet sig.
Lad dem trække i et par minutter før servering.
Kassér de muslinger som ikke har åbnet sig.
Drys med mere frisk persille, purløg og krydr med friskkværnet sort peber.
Velbekomme 😊

OVNBAGT TORSK MED MARINEREDE REJER

Du skal bruge(til 2 personer):
400 g. Torskefilet
100 g. Rejer
1 fed hvidløg
Frisk chili
Bredbladet persille
Solsikkeolie
Lidt presset citron

Fremgangsmåde:
Finhak hvidløg og chili samt lidt bredbladet persille.
Kom to spsk. solsikkeolie i en frysepose sammen med hvidløg, chili og persille.
Bland det i posen så det hele er godt fordelt.
Kom rejerne ned i posen og massér forsigtigt olien og rejerne sammen.
Bind en knude på posen og læg marinaden til side.
Stil oven på 200 grader.
Dup torsken tør med lidt køkkenrulle og læg dem ned i et ovnfast fad der er penslet med lidt solsikkeolie.
Krydre med sort peber og drys lidt hakket persille.
Kom torsken i ovnen i ca. 15 minutter.
Tag fadet ud og kom de marinerede rejer ovenpå torsken.
Stil det hele tilbage i ovnen i 5 minutter.
Kom lidt citronsaft på fisk og rejer.
Pynt med bredbladet persille.
VELBEKOMME 

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang