
Opskrifter Grønne Dage
Indtast din tekst her...

Grillede Okseruller
Til 2 personer:
300 g. okseinderlår.
0,5 tsk. frisk rosmarin
Saft fra en kvart lime
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. olivenolie
¼ tsk. kværnet peber
¼ tsk. tørret chili
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
½ orange peberfrugt
Fremgangsmåde:
Del okseinderlåret i passende størrelse(6-8 stykker) og bank dem flade.
Rør olie og krydderier sammen og kom det i en pose sammen med kødet, og massér det godt, så det kommer olie og krydderier på alle stykkerne.
Skær peberfrugterne i tynde strimler.
Fordel strimlerne på okseinderlåret og rul det sammen.
Gril nu okserullerne i ca. 5 minutter og drys evt. med flere krydderier og krydderurter.
Tomatsauce

Denne sauce er en anden måde at bruge tomaten på, på de "grønne dage".
Saucen passer godt til kylling, fisk, skaldyr og oksekød.
Saucen bidrager til at maden vi laver bliver mere saftig og smagfuld.
Dette skal du bruge til to personer:
2 tomater
2 teskeer rapsolie V
and
Hvidløg
Chili
Basilikum
Sort peber
Cajunpeber
Saften fra en kvart citron.
Fremgangsmåde:
1. Skær et kryds igennem skindet på tomaterne og læg dem i kogende vand i ca. 1 minut (til skindet løsner sig).
2 Afkøl tomaterne hurtigt under løbende koldt vand og fjern skindet.
3. Del tomaterne i to "langs ækvator" og grav kernene ud med en teske og smid disse kerner ud sammen med skindet fra tomaten. 4. Hak tomaterne groft sammen med chili og hvidløg.
5. Kom det op i en gryde sammen med rapsolie og lidt vand og kog det hele op.
6. Lad simre i nogle minutter og smag til med krydderurter, krydderier(ikke salt!) og citronsaft.
7. Juster mængden af vand, for at få ønsket tykkelse på saucen.
Denne velsmagende sauce holder sig 4-5 dage i køleskabet.
VELBEKOMME 🙂

Wok med kylling, tigerrejer og grøntsager
Du skal bruge(til tre portioner):
175 g. Rå tigerrejer (150 g. når de er færdigstegt)
185 g. Stegt kylling
230 g. Rå grøntsager (200 g. færdigstegt)
50 g. Broccoli
50 g. Rød peberfrugt.Fremgangsmåde:
Grøntsagerne skæres i ønsket størrelse.
Kom peberfrugten og broccoli ned i en varm pande med rapsolie.
Steg dem næsten færdige.
Kom kyllingestykkerne på panden og steg dem næsten færdige.
Tilsæt rejerne i panden og steg indtil rejerne er færdige - for lang stegetid, gør rejerne seje og kedelige.
Krydre med ønskede krydderier og krydderurter...
Velbekomme 🙂
Kalvesteak med grøntsager

Kalvesteak med grøntsager og stegt squash med salvie og rapsolie.
Du skal bruge:
150 g. kalvekød
Rød, gul og grøn peberfrugt
Squash
Salvie
Frisk chili
Hvidløg
Sort peber
Fremgangsmåde:
Kom friskkværnet peber på din kalvestak og lad den trække i 5-15 minutter.
Skær to skiver squash i 1 cm tyk skive og mariner med lidt rapsolie salvie og sort peber.
Steg den derfter mør på en grilpande.
Steg grøntsagerne(i dette tilfælde rød, gul og grøn peberfrugt, tomat, chili og hvidløg) på en pande i et par minutter.
Pas på med at stege dem for meget, så de bliver for bløde... vi kan lide den sprøde konsistens.
Server med et glas iskoldt vand med en agurkskive.
VELBEKOMME 🙂

Proteinbrød
Det lækre brød er utrolig nemt at lave og smager virkelig skønt.
Du kan på "grønne dage" erstatte salaten med en skive af dette brød(husk at bruge usaltet smør).Du skal bruge:
420 g. Hytteost
4 Æg
400 g. Havregryn
2 tsk. Bagepulver
Sådan gør du:
Bland ingredienserne godt med en mikser og hæld blandingen i form(eller rulles til små rundstykker).
Bag i ovnen i 200 grader i 35-40 minutter(hvis det er rundstykker -ca 12 stk., så skal de have ca 20 minutter i ovnen).
VELBEKOMME 🙂
Obs. Du må maks udskifte din salat 1 gang per dag med dette brød.
Blomkålsaioli
Blomkålsaioli til 2 personer.
Dette kan bruges som tilbehør til fiskeretter, kødretter og kylling.
Du skal bruge:
250 g. Blomkålsbuketter
1 finthakket hvidløg
1 Spiseske rapsolie
1 Æggeblomme
1/2 tsk. hvidvinseddike
Sort peber
Fremgangsmåde:
Kog blomkålsbuketterne og hvidløg til de er møre.
Hæld vandet fra og lad det dampe af sig lidt, så du får fjernet mest mulig fugt.
Tilsæt rapsolie og blend det jævnt med en stavblender.
Pisk æggeblommen ind i "cremen" og rør ind hvidvinseddiken. Smag til med sort peber.
VELBEKOMME 🙂


Surf n turf
100 gram kammusling og rejer stegt i olie lavet på soltørret tomater og lidt tyndskåret fennikel.
75 gram kalve culotte (tilberedt 3,5 time i sous vide derefter brunet på panden i usaltet smør med lidt rosmarin.
Til dette en lækker urtesalat.
VELBEKOMME :-)
Tak til Eva Gramberg Andersen for denne opskrift.
Ovnbagt laks med asparges
Denne lækre ret er nem at lave og laksen kan selvfølgelig også steges eller grilles.
Du skal bruge:
200 g. laks
5 stk. grøn asparges
3-4 cherrytomater
1/2 citron
Dild
Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 200 grader og smør lidt usaltet smør ud i bunden af et ovnfast fad.
Kom fisken ned i fadet og krydre med peber, dild og lidt citronsaft.
Halver tomaterne og læg dem ned i fadet sammen med asparges.
Stil dette i ovnen i 15-20 minutter(alt efter fiskens tykkelse).
Inden servering hakker du frisk dild og kommer lidt mere citronsaft på.
VELBEKOMME :-)


Din titel
Du skal bruge:
150 g. kyllingfillet
6 grønne asparges
Rapsolie
2 hvidløgsfed
Oregano(tørret eller frisk)
Chilli(tørret eller frisk)
1 skive citron
Sort peber
Fremgangsmåde:
Bland to fed pressede hvidløg sammen med rapsolie, chili og oregano.
Skær kyllingen i bidder på ca. 2 x 2 cm. og krydre dem med sort peber og evt. lidt tørret chili.
Blancher dine asparges i kogende vand.
Sådan blancerer du dine asparges: Sæt en gryde over med vand og når det koger kommer du dine asparges ned i vandet. Lad dem koge i 1-2 minutter(alt efter tykkelsen - hellere for kort tid end for længe...) Tag dine asparges op af gryden og kom dem ned i koldt vand, så du stopper varmeprocessen.
Steg kyllingen i usaltet smør, indtil den har en gylden overflade og tilsæt derefter din olieblanding samt de grønne asparges og steg videre på lavt blus indtil kyllingen er færdig og asparges er "al dente".
Lige inden servering:
Hak lidt frisk oregano og kom det over kyllingen sammen med lidt tørrede chiliflager og en citronskive.
VELBEKOMME 😊
Obs. Asparges kan evt skiftes du med blomkål/blomkålsris.
Ovnbagt torsk med asparges

Du skal bruge:
150 g. kyllingfillet
6 grønne asparges
Rapsolie
2 hvidløgsfed
Oregano(tørret eller frisk)
Chilli(tørret eller frisk)
1 skive citron
Sort peber
Fremgangsmåde:
Bland to fed pressede hvidløg sammen med rapsolie, chili og oregano.
Skær kyllingen i bidder på ca. 2 x 2 cm. og krydre dem med sort peber og evt. lidt tørret chili.
Blancher dine asparges i kogende vand.
Sådan blancerer du dine asparges: Sæt en gryde over med vand og når det koger kommer du dine asparges ned i vandet. Lad dem koge i 1-2 minutter(alt efter tykkelsen - hellere for kort tid end for længe...) Tag dine asparges op af gryden og kom dem ned i koldt vand, så du stopper varmeprocessen.
Steg kyllingen i usaltet smør, indtil den har en gylden overflade og tilsæt derefter din olieblanding samt de grønne asparges og steg videre på lavt blus indtil kyllingen er færdig og asparges er "al dente".
Lige inden servering:
Hak lidt frisk oregano og kom det over kyllingen sammen med lidt tørrede chiliflager og en citronskive.
VELBEKOMME 😊
Obs. Asparges kan evt skiftes du med blomkål/blomkålsris.

Stegte blomkålsris
Dette kan bruges til super lækkert tilbehør til kød på grønne dage.
Til fire portioner
Du skal bruge:
1 fed hvidløg
400 g broccoli
peber
Fremgangsmåde:
Hak broccoli fint.
Kom lidt olie ud på en stor pande og varm den op.
Pres hvidløget i en hvidløgspresser og kom det ud på panden. Hæld broccoli-risene ud på panden og svits dem på panden sammen med hvidløget.
Giv dem 5-6 minutter på panden, så de stadig havde lidt bid. Smag broccoli-risene til med peber og server dem med det samme.
Din titel
Du skal bruge:
400 gram magert oksekød
4 store tomater hakket i små tern
1 ds tomat pasta 50 gram
bladselleri Frisk timian
Frisk citrontimian
Frist origano
Frisk salvie
4 del vand
1/2 tsk æbleeddike
1/2 frisk chili
Fremgangsmåde:
Brun kødet godt af.
Tilsæt tomat pasta og svits det godt af for det giver smag.
Tilsæt selleri og tomater samt krydderurter og vand
Lad det simre i minimum 1,5 time under låg (mere vand kan tilsættes det må ikke koge tør)
10 min inden servering tilsæt chili og æbleeddike, smages til med peber.
Servere med squash "pasta"
Retten vejes i værdig tilstand og du må spise ca 1/3 af den færdige ret.
Squashpasta:
Fjern kernerne og riv squash på et mandolinjern og hæld derefter kogende vand over "pastaen".
Hvis du ønsker mere "bid", kan du undlade at hælde vand på "pastae," og istedet for spise den rå.
Passende mængde squashpasta til hver portion: 80 g.
Tusind tak til Eva Gramberg Andersen for denne lækre opskrift!


RATATOILLE - lækkert tilbehør!
Opskrift på ratatouille sovsen der er gantastisk lækkert tilbehør til kød.
Du skal bruge:
1 ds fl tomater
1 fed hvidløg
1 tsk timian
1 tsk oregano
Lidt peber
Koges godt sammen i ca 35 min
Fordeles over eller i midten af dine grøntsager som på billedet.
I ovnen ved 175 grader i ca 30 min.
Her er det pyntet med lidt forårsløg.
Tak til Eva Gramberg Andersen for denne opskrift!
Peberfrugtsovs - Perfekt til fisk og kylling
Du skal bruge:
3 hele røde peberfrugt
1 hel chili
1 spsk solsikkeolie
Fremgangsmåde:
Fjern kerner på chili og peberfrugterne og bag dem i ovnen ved 200 grader indtil de er helt blode.
Blænd chili og peberfrugt i en blender sammen med 1 spsk. solsikkeolie.
Varm derefter "sovsen" op og server sammen med fisk eller kylling.
Tak til Eva Gramberg Andersen for denne opskrift.


Æggemuffins
Du skal bruge:
6 æg
Hvidløg
100g porre
100g broccoli
Krydderier efter eget valg.
Fremgangsmåde:
Smør muffinsformene(gerne silicone) med olie/ smør og kom ca 25g grønt i hver og hæld æggene med hvidløg over.
Bages ca 15 min ( så bliver de ikke tørre) ved 175 luft
Men man kan jo komme grønt i efter behag, eller hvad der er i køleskabet.
Velbekomme.
Tak til Anne Andersen for denne fine opskrift.